Tomi Salesvuo East Funk Attack & Lappeenranta Big Band

November 11, 2023
8:00 pm
Lappeenranta
Kulttuuritila Nuijamies

Tomi Salesvuo East Funk Attack & Lappeenranta Big Band
“Together with Full Power!”

Tomi Salesvuon juhlakonsertissa saavat kantaesityksen lukuisat East Funk Attack yhtyeen räjähtävän svengaavat Big Band sovitukset kahden bändin voimin! Solistina laulaja Taru Ratilainen

Muusikko Tomi Salesvuo huipentaa 50 v. juhlavuotensa yhteiskonsertissa oman yhtyeensä sekä nuoruusvuosien kasvattikokoonpanon, Lappeenranta Big Bandin kanssa. Kulttuuritila Nuijamiehen illassa lauantaina 11. marraskuuta soivan konsertin ohjelmisto on ainutlaatuinen kokonaisuus rock- ja jazzmusiikin liitosta taivuteltuna suurelle Big Band kokoonpanolle. Salesvuon sävellyksistä ovat sovituksia tehneet konserttiin mm. Marzi Nyman, Mikko Hassinen, Jussi Lampela, Martin Granum (DK) sekä Johannes Salomaa. Illan kokonaisuudessa soi East Funk Attack yhtyeen esittämää ja levyttämää tuotantoa kaikilta yhtyeen kolmelta studioalbumilta. Laulusolistina toimii tuttuun tapaan Taru Ratilainen.

Lappeenrantalaislähtöinen muusikko Tomi Salesvuo (1972) on kotimaamme kysytyimpiä rumpaleita ja hän toimii laaja-alaisesti musiikin kentällä lukuisissa eri yhteyksissä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Lappeenranta Big Bandin kasvattina Salesvuo oli mukana Big Bandin toiminnassa teinivuosinaan ja oli myös yksi Imatra Big Band festivaalien suomenmestaruuskilpailun voiton Lappeenrantaan vuonna 1989 tuoneen ryhmän kantavista voimista saaden mm. komppisektion erikoispalkinnon. Sibelius-Akatemian Jazzmusiikin osastolta valmistunut Salesvuo säveltää ja johtaa East Funk Attack -yhtyeen lisäksi omaa vuonna 2023 ensilevyn julkaissutta Salesvuo Syncopation -jazztrioa sekä toimii Metropolia ammattikorkeakoulun lehtorina. Kotimaamme festivaaleilla ja klubeilla sekä mm. Itävallassa, Tanskassa ja Saksassa keikkaillut Tomi Salesvuo East Funk Attack viettää syksyllä 10 vuotisjuhlaa ja samalla tulee kuluneeksi 40 vuotta Tomin rumpalin uran aloituksesta!

Etelä-Karjalassa rakastetaan suuria orkestereita ja big band -musiikkia! Lappeenranta Big Band on ylläpitänyt tämän musiikkityylin perinteitä vuosikymmenten ajan ja tarttunut uusiin musiikillisiin haasteisiin ennakkoluulottomasti. Tästä syystä big bandin riveistä onkin kasvanut vuosien varrella useita Suomen huippuammattimuusikoita ja tänä päivänäkin orkesteri on aktiivinen ja arvostettu osa Lappeenrannan kulttuurikenttää. Lappeenranta Big Bandiä voi kuulla ympäri vuoden orkesterin omissa konserteissa tähtisolistien kera sekä yleisötapahtumissa Lappeenrannassa erityisesti kesäisin.

Konsertti on ikärajaton ja lippuja voi ostaa ennakkoon Liveto palvelusta.

Tomi Salesvuo East Funk Attack & Lappeenranta Big Band
Lauantai 11.11.
Kulttuuritila Nuijamies (Lappeenrata)
Showtime klo 20:00

Liput 29 / 27,50 / 15 €
Liput ennakkoon Liveto palvelussa!

Musiikkisato Oy on vuonna 2023 mukana tukemassa John Nurmisen säätiön tärkeää työtä Itämeren suojelemiseksi ja pelastamiseksi. Lahjoitamme jokaisesta Musiikkisato Oy:n järjestämästä konserttilipusta 1 euron säätiön tueksi.

Share: